Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Okurka nakládačka hustoostná ELISABET F1

Velmi raná, hybridní, partenokarpická odrůda, s pevnými, jemně ostnitými plody tmavé barvy. Odrůda je nehořká, odolná k deformacím. Pro velmi rané sklizně je doporučená pro pěstování ve fóliových krytech. Vhodná pro pěstování na Vertico systému. Je rezistentní k CMV, černi okurkové, tolerantní k padlí. Nepotřebuje opylení. 

Zobraz detailní popis
Kód produktu: ZCS0423302 Kód výrobce: 8590396233004
44,00 Kč s DPH
39,29 Kč bez DPH
Skladem méně než 5 ks
Ks

Specifikační body

  • Výsev do skleníku: IV.-V.
  • Výsev do záhonu: V.-VI.
  • Spon: 80-120 x 20 cm 
  • Sklizeň: VI-X.

Detailní popis

Jak pěstovat okurky nakladačky:

  1. Vyžadují hluboké propustné půdy, bohaté na humus i živiny a slunečné stanoviště chráněné před větrem. Nedaří se jim v těžkých, studených a zamokřených půdách.
  2. Osivo okurek nakládaček vyséváme od května do června do dobře připravené půdy obohacené o kompost.
  3. Při setí má být půda teplá alespoň 15 °C, potom semena vyklíčí do cca deseti dnů.
  4. Pěstovat je můžeme i ze sadby. Vždy dvě až tři semena vysejeme do větších květináčků asi měsíc před plánovanou výsadbou na záhon.
  5. Pro optimální vývoj plodů je nutná pravidelná a dostatečná zálivka od vzcházení až do konce nasazování plodů. Zaléváme dvakrát až třikrát týdně.
  6. Při teplotách pod 18°C je zálivka zbytečná. Voda by také neměla být výrazně chladnější, než je teplota půdy.
  7. Nejvhodnější je zálivka podmokem. Ve vzdálenost asi 20 cm od řádku rostlin uděláme mělkou rýhu, do které vodu napustíme.
  8. Nakládačky jsou náročné na hnojení, a to zejména v období nasazování plodů. Používáme speciální hnojivo na plodovou zeleninu.
  9. Okurky nakládačky sklízíme ve dvou až třídenních intervalech. Období sklizně trvá obvykle asi tři až šest týdnů. Jeho délku ovlivňuje počasí, zdravotní stav porostu, postupný výsev a také zvolená odrůda.
  10. Sesbírané okurky hned zpracujeme, vydrží jen dva tři dny, potom vadnou a kazí se. Je dobré hned po sklizni okurky roztřídit podle velikosti – malé zavaříme jako klasické nakládačky, z těch větších připravíme rychlokvašky.

 

Obsah balení

  • Sáček 1,5 g