Fermentační víčko 4 ks
Fermentační víčko je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. Využijte ho při přípravě zeleninových dobrot, kefíru, jogurtu nebo dokonce chlebového kvásku. BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny.
Specifikační body
- Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
- Pro vnitřní průměr hrdla sklenice cca 7 cm.
Detailní popis
Co je to fermentace:
Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik.
Fermentační víčko:
Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje CO2 ze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje zeleninu pod hladinou nálevu.
Postup:
- Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
- Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.
- Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou. Náš tip - pokud je zelenina dostatečně šťavnatá, stačí jí nejprve v misce pomačkat důkladně čistýma rukama až pustí dostatek šťávy a pak ji přendat do sklenice a upěchovat. Hladina šťávy by měla mírně převyšovat upěchovanou zeleninu. V tomto případě ji pak zalévat vodou již nemusíte.
- Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
- Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.
- Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
- Nechte zeleninu fermentovat několik dní při pokojové teplotě. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.
TIP: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech používaných pomůcek.
Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.
Výhody:
Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace. Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix).
Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
Obsah balení
- balení 4 ks
Příslušenství
Alternativy
Soubory ke stažení
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!