Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Fermentační víčko 4 ks

Novinka

Fermentační víčko je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. Využijte ho při přípravě zeleninových dobrot, kefíru, jogurtu nebo dokonce chlebového kvásku.  BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny.

Zobraz detailní popis
Kód produktu: PL1606770900C Kód výrobce: 8590415962403
478,00 Kč s DPH
395,04 Kč bez DPH
Skladem méně než 5 ks
Ks

Specifikační body

  • Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml. 
  • Pro vnitřní průměr hrdla sklenice cca 7 cm. 

Detailní popis

Co je to fermentace:

Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik.


Fermentační víčko:

Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje COze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje  zeleninu pod hladinou nálevu.


Postup:

  1. Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
  2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.
  3. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou. Náš tip - pokud je zelenina dostatečně šťavnatá, stačí jí nejprve v misce pomačkat důkladně čistýma rukama až pustí dostatek šťávy a pak ji přendat do sklenice a upěchovat. Hladina šťávy by měla mírně převyšovat upěchovanou zeleninu. V tomto případě ji pak zalévat vodou již nemusíte.
  4. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
  5. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.
  6. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
  7. Nechte zeleninu fermentovat několik dní při pokojové teplotě. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.

TIP: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech  používaných pomůcek. 
Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.

Výhody:
Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování  oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace. Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix).

Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml. 

Obsah balení

  • balení 4 ks 

Soubory ke stažení

navod-fermentace-recepty pdf (1223.68 Kb)