Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Fermentační víčko velké 1 ks

Novinka

Fermentační víčko je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek!  Velké fermentační víčko promění obyčejnou sklenici v místo, kde vzniká křupavé pickles, voňavé kimchi, pikantní kvašáky i jemně perlivá limonáda. Velká varianta je ideální pro všechny, kdo rádi kvasí ve větším. Vhodné pro sklenice o objemu 3,7 l  a na sklenice o průměru hrdla 9 cm. Stačí naplnit sklenici, nasadit víčko a nechat přírodu kouzlit. Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny.

Zobraz detailní popis
Kód produktu: ZC730137 Kód výrobce: 8590415965350 Výrobce: PLASTIA
144,00 Kč s DPH
119,01 Kč bez DPH
Skladem více než 5 ks

Specifikační body

  • Vhodné pro sklenice o objemu: 3,7 l  a na sklenice o průměru hrdla 9 cm 
  • Barva: slonová kost s kávovou sedlinou + bronzová 

Detailní popis

Co je to fermentace:

Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik.


Fermentační víčko:

Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje COze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje  zeleninu pod hladinou nálevu.


Postup:

  1. Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
  2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.
  3. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou.  Náš tip - pokud je zelenina dostatečně šťavnatá, stačí jí nejprve v misce pomačkat důkladně čistýma rukama až pustí dostatek šťávy a pak ji přendat do sklenice a upěchovat. Hladina šťávy by měla mírně převyšovat upěchovanou zeleninu. V tomto případě ji pak zalévat vodou již nemusíte.
  4. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
  5. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.
  6. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
  7. Nechte zeleninu fermentovat několik dní při pokojové teplotě. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.

TIP: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech  používaných pomůcek. 
Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.

Výhody:
Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování  oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace. Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix).

Vhodné pro sklenice o objemu:  EU 3,7 l / US 1 gallon a na sklenice o průměru hrdla EU 90 mm / US 100 mm (3,94 palců)

Obsah balení

  • balení 1 ks 

Soubory ke stažení