Fermentační víčko velké 1 ks
Fermentační víčko je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Velké fermentační víčko promění obyčejnou sklenici v místo, kde vzniká křupavé pickles, voňavé kimchi, pikantní kvašáky i jemně perlivá limonáda. Velká varianta je ideální pro všechny, kdo rádi kvasí ve větším. Vhodné pro sklenice o objemu 3,7 l a na sklenice o průměru hrdla 9 cm. Stačí naplnit sklenici, nasadit víčko a nechat přírodu kouzlit. Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny.
Specifikační body
- Vhodné pro sklenice o objemu: 3,7 l a na sklenice o průměru hrdla 9 cm
- Barva: slonová kost s kávovou sedlinou + bronzová
Detailní popis
Co je to fermentace:
Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik.
Fermentační víčko:
Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje CO2 ze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje zeleninu pod hladinou nálevu.
Postup:
- Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
- Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.
- Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou. Náš tip - pokud je zelenina dostatečně šťavnatá, stačí jí nejprve v misce pomačkat důkladně čistýma rukama až pustí dostatek šťávy a pak ji přendat do sklenice a upěchovat. Hladina šťávy by měla mírně převyšovat upěchovanou zeleninu. V tomto případě ji pak zalévat vodou již nemusíte.
- Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
- Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.
- Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
- Nechte zeleninu fermentovat několik dní při pokojové teplotě. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.
TIP: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech používaných pomůcek.
Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.
Výhody:
Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace. Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix).
Vhodné pro sklenice o objemu: EU 3,7 l / US 1 gallon a na sklenice o průměru hrdla EU 90 mm / US 100 mm (3,94 palců)
Obsah balení
- balení 1 ks
Příslušenství
Alternativy
Soubory ke stažení
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!
Vinohradnictví
Sadařství
Stroje a zařízení
Zahradní nářadí
Výsadba a výživa rostlin
Opěrné a vyvazovací prvky pro rostliny
Ochrana rostlin
Sklizeň a roubování
Vybavení zahrady, venkovní elektro
Odborné publikace
Komunální sféra
Lesnictví
Stroje a zařízení
Dárky
Dům a dílna
Hygiena, úklid a deratizace
Chovatelství