Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Fermentační sada

Novinka

Fermentační sada je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Díky speciálnímu ventilu uvolňuje přebytečný plyn z kvašení, což zajistí perfektní podmínky pro vaše fermentované pokrmy. Využijte ho při přípravě zeleninových dobrot, kefíru, jogurtu nebo dokonce chlebového kvásku.  BPA FREE. Výrobek je vhodný pro styk s potravinami. Výrobek obsahuje barvivo pocházející z kávové sedliny.

 

Zobraz detailní popis
Kód produktu: PL1606780937C Kód výrobce: 8590415962168
279,00 Kč s DPH
230,58 Kč bez DPH
14 dní
Ks

Specifikační body

  • Sada obsahuje: 1x fermentační víčko, 1x sklenice (770 ml). 
  • Pro vnitřní průměr hrdla sklenice cca 7 cm. 
  • ​Barva: slonová kost s kávovou sedlinou + bronzová 

Detailní popis

Co je to fermentace:

Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik.


Fermentační víčko:

Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje COze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje  zeleninu pod hladinou nálevu.


Postup:

  1. Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
  2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.  Náš tip - pokud je zelenina dostatečně šťavnatá, stačí jí nejprve v misce pomačkat důkladně čistýma rukama až pustí dostatek šťávy a pak ji přendat do sklenice a upěchovat. Hladina šťávy by měla mírně převyšovat upěchovanou zeleninu. V tomto případě ji pak zalévat vodou již nemusíte.
  3. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou.
  4. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
  5. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní zaoblení sklenice.
  6. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
  7. Nechte zeleninu fermentovat několik dní při pokojové teplotě. Po ukončení procesu kvašení uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.

TIP: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech  používaných pomůcek. 
Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.

Výhody:
Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování  oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace. Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix).

Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml. 

Obsah balení

  • balení obsahuje 1x fermentační víčko, 1x sklenice (770 ml). 

Soubory ke stažení

navod-fermentace-recepty pdf (1223.68 Kb)