Čekanka salátová puková DI BRUXELLES
Vysoce výnosná odrůda. Vyžaduje kypré, hlinitopísčité, hluboko zpracované půdy. U sklizených kořenů seřízneme nať na 2 cm a kořeny skladujeme při teplotě 1 - 5 °C pro postupné rychlení. Rychlením při teplotě 15 - 17 °C v nádobách s pískem nebo v hydroponii, v temných prostorách nebo zakryté černou fólií získáme puky za cca 3 týdny.
Specifikační body
- Výsev do záhonu: V.
- Spon: 45 x 10 cm
- Sklizeň: X.-XI.
Detailní popis
Čekanka k rychlení puků tvoří žluté vřetonovité puky a je oblíbená zejména ve Francii a Belgii. Užitnou částí je vybělený puk, tj. hlávka bez chlorofylu, který je velmi jemný a chuťově příjemně nahořklý. Barva puku je žlutá. Tato čekanka je ceněna především proto, že je k dispozici od prosince do března, kdy je o čerstvou zeleninu nouze. Je bohatá na vitamín C a A. Její vegetační období je 18 - 20 týdnů. Pokud semena vysejeme příliš brzo, sklizeň se protáhne zhruba o 2 týdny.
Obsah balení
- Sáček 0,7 g
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!