Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Voskovaný ubrousek Turista Včelobal

Včelobal je přírodní voskovaný ubrousek, který umožňuje potravinám dýchat a  díky kterému zůstane jídlo déle čerstvé. Skvělý společník na výlety do přírody za lezením, turistikou a jinými aktivitami. Stačí ho vyklepat nebo opláchnout, vysušit a rád se bude starat o vaše jídlo na výletech po celý rok. Včelobal je kombinací 100% BIO bavlny a unikátní voskové směsi z borovicové pryskyřice, jojobového oleje a včelího vosku. Přírodní včelí vosk je antibakteriální, borovicová pryskyřice má antimykotické účinky a jojobový olej svými vlastnostmi dodává Včelobalu ohebnost. Včelobaly prošly testy RÚVZ a jsou certifikované na styk s potravinami.

Zobraz detailní popis
Kód produktu: VCEO-TUR-S Kód výrobce: 8588007788067

Produkt nabízíme v následujících variantách:

Varianta
99,00 Kč s DPH
81,82 Kč bez DPH
Méně než 5 ks
Ks

Specifikační body

  • snadné a jednoduché použití 
  • udržuje jídlo déle čerstvé
  • šetří místo
  • zabalí a přikryje 
  • dokonale ohebný a přilnavý - teplem rukou se přizpůsobí jakémukoliv tvaru potraviny či nádoby 
  • jednoduše se myje - stačí opláchnout vlažnou vodou, nechat oschnout nebo utřít utěrkou.
  • krásný a voňavý
  • šetrný k potravinám i planetě 
  • ​opakovatelně použitelný - při správné péči Vám Včelobal vydrží klidně i dva, tři roky,  jedním ubrouskem tak nahradíte desítky metrů potravinové folie. 
  • ​kompostovalený a rozložitelný - jakmile Vám Včelobal doslouží, lze ho po nastříhání na menší kousky zkompostovat. 
  • vyrobené na Slovensku

  • velikost S 19x19 cm  -  velikost je vhodná na kousky zeleniny, přikrytí misek nebo jako pohárek na jednohubky. Avokádo, cibule, sýr, citron, očištěné kousky jablíčka pro vaše ratolesti zůstanou čerstvé a pěkně zabalené. Čtvercový tvar umožňuje poskládat Včelobal do misek nebo kapsiček formou origami. Je to nejmenší rozměr včelobalu, ale jistě užitečný.
  • velikost M 25x27 cm - formát vhodný na zabalení rohlíku, svačiny pro děti či do práce. Odkrojený kus sýru, melounu nebo dýně díky Včelobalu nevyschne, ale zůstane čerstvý.
  • velikost L 34x37 cm - pokud si nejste jistí, která velikost je na začátek nejlepší, volba L určitě chybou nebude. Díky svému většímu rozměru zabalí všechno od bagety až po menší bochník chleba. Tato velikost je ideální na balení buchet, svačin, přikrytí kynoucího těsta, hrnce nebo talíře.
  • velikost XL 45x50 cm - vhodný na zabalení bochníku chleba či zakrytí plechu. Díky své velikosti pořádně obalí celý pecen, který bude měkký i pátý den.

Detailní popis

Pro jaké potraviny je Včelobal vhodný ?

  • Pečivo - Včelobal je ideální pro balení čerstvého chleba a pečiva. Pečivo bude dýchat, na rozdíl od papírového sáčku neobschne ale si zachová svou čerstvost i na pátý den.
  • Sýry - voskované ubrousky jsou vhodné na balení tvrdých sýrů. Ty se ve Včelobalu nezapaří a udrží si svou čerstvou chuť. Výjimkou jsou plísňové sýry, kterým je lépe v jiném ekologickém obalu.
  • Sběr drobných plodů - pomůže vám při sbírání šípků, malin, ostružin a jiných malých zdravých plodin, protože je snadno tvarovatelný do různých kornoutků a kapsiček.
  • Ovoce a zelenina - stává se vám, že vám při vaření zbude kousek ovoce nebo zeleniny? Včelobal je nenechá oschnout. Díky tomu neztratí svoji chuť a čerstvost ani po několika dnech.
  • Maso - můžete využít na zabalení už vychladlého zpracovaného masa. Není ale vhodný na syrové maso, které raději uchovejte v jiné ekologické nádobě.
  • Kynutí, kvašení a pečení - je ideální na přikrytí těsta, kombuchy nebo fermentované zeleniny, která potřebuje trochu dýchat.

VČELOBAL NENÍ VHODNÝ K BALENÍ SYROVÉHO MASA A PLESNIVÝCH SÝRŮ. 


Jak se správně starat o Včelobaly? 

Nemusíte se bát, že Včelobal nasaje vůni jídla napořád, stačí ho vyvětrat. Špína také není problém. Jemné opláchnutí vlažnou vodou a měkkou houbičkou pomůže udržovat obaly čisté. Ve studené vodě vosk vytvoří pevný povrch, který se snadno omývá. Po omytí ubrousek neohýbejte, ale otřete utěrkou, anebo volně osušte jako ostatní nádobí. Při správném zacházení vám Včelobal vydrží déle než rok. Navíc se dá lehce „převoskovat/obnovit“ v každé domácnosti. Včelobal nemyjte horkou vodou, nevkládejte do trouby, mikrovlnné trouby, myčky nádobí ani nevystavujte přímému slunečnímu záření.


VIDEO UKÁZKY: