Technika pro vinařství
Krásná knížka s řadou barevných fotografií a obrázků, schémat a obsahuje také i příklady výpočtů. Jednotlivé části knihy umožňují pochopit nejen základní požadavky na pracovní operace ve vinařství, ale i principy a funkce popsaných strojů a zařízení.
Specifikační body
- Počet stran: 216
- Rozměr: 17 x 24 x 1 cm
Detailní popis
Koncepce knihy v jednotlivých kapitolách sleduje většinu pracovních operací od příjmu hroznů, přes drcení, lisování a další úpravy až k tvorbě finálního produktu, zahrnuje také plnicí techniku a zařízení pro spotřebitelská i skupinová balení.
Kniha přestavuje studijní materiál určený studentům středních a vysokých škol. Je dobrým podkladem i pro vinařskou praxi zejména v oblasti inovace technických zařízení, protože poskytuje podklady pro kvalifikovanou, výpočty podloženou volbu technického zařízení i jeho efektivní využívání. Přináší zároveň mnoho praktických údajů využitelných při návrhu technického zajištění provozu i při výběru a pořizování techniky využitelné v malých, středních i velkých vinařských provozech.
V knize je zpracováno množství informací z odborné literatury, z firemních údajů českých i zahraničních výrobců, ze zkušeností uživatelů popisovaných strojů a zařízení ale i z vlastní odborné činnosti. Oblast techniky pro vinařství prochází neustálý vývojem, proto není možné, aby kniha vyčerpávajícím způsobem postihla všechny konstrukce popsaných strojů a zařízení včetně jejich provozní problematiky.
Autoři: prof. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D., doc. Ing. Patrik Burg, Ph.D.
Alternativy
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!