Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Technika pro vinařství

Krásná knížka s řadou barevných fotografií a obrázků, schémat a obsahuje také i příklady výpočtů. Jednotlivé části knihy umožňují pochopit nejen základní požadavky na pracovní operace ve vinařství, ale i principy a funkce popsaných strojů a zařízení.

Zobraz detailní popis
Kód produktu: AGP17
180,91 Kč s DPH
180,91 Kč bez DPH

Specifikační body

  • Počet stran: 216
  • Rozměr: 17 x 24 x 1 cm

Detailní popis

Koncepce knihy v jednotlivých kapitolách sleduje většinu pracovních operací od příjmu hroznů, přes drcení, lisování a další úpravy až k tvorbě finálního produktu, zahrnuje také plnicí techniku a zařízení pro spotřebitelská i skupinová balení.


Kniha přestavuje studijní materiál určený studentům středních a vysokých škol.  Je dobrým podkladem i pro vinařskou praxi zejména v oblasti inovace technických zařízení, protože  poskytuje podklady pro kvalifikovanou, výpočty podloženou volbu technického zařízení i jeho efektivní využívání. Přináší zároveň mnoho praktických údajů využitelných při návrhu technického zajištění provozu i při výběru a pořizování techniky využitelné v malých, středních i velkých vinařských provozech.


V knize je zpracováno množství informací z odborné literatury, z firemních údajů českých i zahraničních výrobců, ze zkušeností uživatelů popisovaných strojů a zařízení ale i z vlastní odborné činnosti. Oblast techniky pro vinařství prochází neustálý vývojem, proto není možné, aby kniha vyčerpávajícím způsobem postihla všechny konstrukce popsaných strojů a zařízení včetně jejich provozní problematiky.


Autoři: prof. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D., doc. Ing. Patrik Burg, Ph.D.