Moštoměr
Moštoměr používáme pro doslazování moštu, který má částečně nízkou sladkost. Sladkost či hustotu zjišťujeme podle stupnice přibližně při teplotě 15°C měřeného moštu. Na moštoměru je hodnota cukru uvedená v litrových procentech, přičemž jeden stupeň slad dosáhne přidáním 1 kg cukru na 1 hektolitr moštu při teplotě 15°C. Pokud máte hodnotu naměřenou, krystalový cukr vsypeme do moštu a dokonalým mícháním rozpustíme v tekutině. Při malém množství moštu, např. 10-20 litrů, si můžete cukr rozpustit i jeden den dopředu a tekutinou potom doslazovat mošt až na požadovanou hustotu sladu.
Detailní popis
Doslazení moštu: bílé stolové víno běžně doslazujeme na 21°, červené víno na 22°-23°, sladká likérová vína na 25°.
Obsah balení
Moštoměr je skleněný a je balen v papírové krabičce.
Délka cca 23,5 cm.
Příslušenství
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!