Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Moštoměr

Moštoměr používáme pro doslazování moštu, který má částečně nízkou sladkost. Sladkost či hustotu zjišťujeme podle stupnice přibližně při teplotě 15°C měřeného moštu. Na moštoměru je hodnota cukru uvedená v litrových procentech, přičemž jeden stupeň slad dosáhne přidáním 1 kg cukru na 1 hektolitr moštu při teplotě 15°C. Pokud máte hodnotu naměřenou, krystalový cukr vsypeme do moštu a dokonalým mícháním rozpustíme v tekutině. Při malém množství moštu, např. 10-20 litrů, si můžete cukr rozpustit i jeden den dopředu a tekutinou potom doslazovat mošt až na požadovanou hustotu sladu.

Zobraz detailní popis
Kód produktu: MSK
122,31 Kč s DPH
101,08 Kč bez DPH
Ks

Detailní popis

Doslazení moštu: bílé stolové víno běžně doslazujeme na 21°, červené víno na 22°-23°, sladká likérová vína na 25°.

Obsah balení

Moštoměr je skleněný a je balen v papírové krabičce.
Délka cca 23,5 cm.