Čokoláda mléčná lískový oříšek a mandle
Bio jemná mléčná 37% čokoláda s praženými, mletými sicilskými oříšky a mandlemi, připomínající jemné ořechové cukroví. Čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z Dominikánské republiky. Jedná se o britský výrobek ruční výroby.
Specifikační body
Certifikace: Faitrade, Bio, Ethical Awards, Compostable Wrapper
Složení: mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné MLÉKO, kakaová hmota, vanilkový extrakt, emulgátor: SÓJOVÝ lecitin), pasta z lískových OŘÍŠKŮ 8%, pasta z MANDLÍ 2%.
- Hmotnost 85 g
- Rozměry: cca 15x7,5x1 cm
Informace pro alergiky:
OBSAHUJE MLÉKO, OŘECHY, MANDLE A SÓJU
Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční informace na 100g:
- Energetická hodnota 2389 kJ / 576 kcal
- Tuk 38.4g (z toho nasycené mastné kyseliny 23.1g)
- Sacharidy 49.5g (z toho cukry 48.7g)
- Bílkoviny 7.2g
- Sodík 81.1mg
Detailní popis
Kvalitní čokoláda má řadu pozitivních přínosů pro lidský organismus. Kakaové boby obsahují vysoké množství antioxidantů. Navíc obsahuje čokoláda prospěšné minerály, jako fluor\, který potřebujeme pro pevné zuby, draslík, který působí proti stresu, nebo hořčík\, který pomáhá proti křečím, zlepšuje funkci mozku apod. Čokoláda obsahuje také třísloviny, které zbavují dutinu ústní bakterií.
Čokoláda je dobrá také na nervový systém – obsahuje látky, které zvyšují postřeh a schopnost soustředění (kofein a teobromin). Uvolňuje v těle „hormony štěstí“, endorfiny a serotonin, díky kterým máme lepší náladu. Podle jedné německé studie zlepšuje pravidelná konzumace malého množství čokolády vlastnosti výstelky cévní stěny. Někteří kardiologové také tvrdí, že čokoláda pomáhá snižovat vysoký krevní tlak.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!